DE TOEVALLIGE ONTMOETING

blog-toevallige-ontmoetingEen onderneming heeft een uitgebreid en solide netwerk nodig om te kunnen floreren. Het bouwen van een sterk netwerk kost veel tijd, en gaat gepaard met vallen en opstaan. Maar er zijn ook veel momenten waarin je hulp krijgt, bijvoorbeeld van je kennissen of familie. Maar ook van mensen die je toevallig ontmoet kan je extra kansen krijgen op uitbreiding van je netwerk. Als ondernemer moet je je ogen openhouden en leren om uit zo’n toevallige ontmoeting voordeel te halen, ook al is dat soms een beetje moeilijk. Je ontmoet iemand bij kennissen en hebt absoluut geen idee wie deze persoon is, wat hij doet voor werk en waar het koetjes en kalfjes-gesprek toe leidt. Hier volgen een kleine anekdote en wat tips waarmee je meer kan halen uit de toevallige ontmoeting.

Ik at laatst bij een vriendin en zij had haar vroegere buurman uitgenodigd om ook te komen eten. Ik had hem nog nooit gezien. Na een paar uur voornamelijk te hebben geluisterd naar hun gesprek (zij hadden elkaar al een tijd niet gezien en hadden veel in te halen), bleek dat haar vroegere buurman een zeer succesvol ondernemer was. Hij had al 3 bedrijven opgericht, ze rendabel gemaakt en daarna weer verkocht. En nu had hij net ruim een jaar geleden voor het eerst een bedrijf gekocht dat zeer slecht liep. Dat bedrijf heeft hij vlak na aankoop helemaal gereorganiseerd en voor de nog aanwezige (weinige) klanten en de (klein geworden) doelgroep heeft hij een totaal ander diensten-aanbod samengesteld en aangeboden. En het bedrijf begint nu – na ruim een jaar – winst te maken en nieuwe klanten aan te trekken. De man was duidelijk een getalenteerde en krachtige ondernemer, die niet bang was risico te lopen en charismatisch kon vertellen over zijn avonturen.

Ik had geen idee dat door deze toevallige ontmoeting mijn netwerk verrijkt zou worden met een top ondernemer die een groot, indrukwekkend netwerk heeft, wat voor mij veel mogelijkheden biedt. Zo werd een toevallige ontmoeting ook nog onverwacht een boost voor mijn netwerk.

Er is maar een eerste indruk
Het is belangrijk dat je, bij een toevallige ontmoeting, iedereen tegemoet treedt als een waardevol persoon. Je kan immers maar een keer een ‘eerste’ indruk maken, gebruik die kans goed!
Of je nu een net gestart bent met je bedrijf, of al jaren een goed lopend bedrijf hebt:  je weet nooit precies hoeveel waardevolle connecties je eigenlijk (bijna) in je netwerk hebt via mensen die je regelmatig spreekt en ontmoet buiten je werk: buren, kennissen, leveranciers, in de sportzaal, op de school van je kinderen etc. Pas bij toevallige ontmoetingen kom je ze tegen.

Investeer tijd in je relaties die buiten je werk liggen
Soms heb je al een tijdje een oog op iemand, die je heel graag zakelijk zou willen ontmoeten. Waar je mee zou willen praten, maar waar je niet bij kan komen. Als je goed nadenkt is er bijna altijd wel een connectie tussen diegene, of zijn connecties, en jouw connecties. (LinkedIn helpt je soms al, door je te wijzen op voor jou belangrijke connecties, die connecties zijn van jouw connecties. Om die reden is het heel belangrijk je profiel volledig in te vullen en ook je eventuele nieuwe cursussen en activiteiten te vermelden, zodat LinkedIn connecties die matchen voor je op kan zoeken). Je kan nu eenmaal niet van deur tot deur bij buren gaan vragen of iemand van hen die gewenste connectie kent. Dus zorg er voor dat je je buren en naaste, dagelijkse omgeving, goed leert kennen en zijn jou. Neem er de tijd voor. Vertel wat je doet voor werk, waar je interesses liggen en – vooral – toon belangstelling voor wie zij zijn en wat ze doen. Als je een goede relatie met de mensen uit je dagelijkse omgeving hebt, kan je ze ook om hulp of om connecties vragen. De meest mensen willen hun kennissen en vrienden graag helpen met het arrangeren van een ‘toevallige ontmoeting’.

Respecteer je omgeving, win vertrouwen
Het is heel belangrijk om niet te vergeten dat je iemand – waarmee je geen solide relatie hebt, en waarmee geen vertrouwensband bestaat – niet kan vragen om hulp of om een ‘toevallige ontmoeting’ te arrangeren met een connectie van hem of haar. Sommige mensen doen dat wel, en vaak is het resultaat daarvan dat het beetje respect dat er was, meteen weg is. Mensen willen niet graag het idee hebben dat je ze alleen maar accepteert omdat je via hen verder wilt komen met je bedrijf. Dat is echt de manier om je contact kwijt te raken. Het is een van de meest gemaakte fouten van starters die snel een netwerk willen opbouwen. Zo’n contact krijg je niet meer terug!

Netwerken: hou je aan de regels
Netwerken is een zorgvuldig en precies werk, je moet je aan de regels houden, veel tijd en aandacht investeren en betrouwbaar zijn in al je afspraken. Zorg er als eerste voor dat je vertrouwen krijgt en een goede relatie met de persoon waarvan je wilt dat hij je toelaat in zijn netwerk. Die ‘tussen’-persoon moet je vertrouwen, zodat hij zeker kan zijn dat jij hem niet voor gek zet wanneer hij een ‘toevallige ontmoeting’ arrangeert waarop hij jou voorstelt aan iemand uit zijn netwerk die hij respecteert en aardig vindt.

Zorg er dus voor dat je relaties vormt die 100% gebouwd zijn op vertrouwen en respect, en die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de andere partij. Ook al is het misschien alleen maar het plezier om je te kunnen helpen en de toevallige ontmoeting te arrangeren. Als je dat goed doet, dan kan zo’n goede relatie je nog heel ver brengen.

Thelma VanOordt/www.ontwerpbureau-amsterdam.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top