Bespaar door online communicatie

Hoe efficiënter je communiceert binnen je bedrijf, hoe meer je bespaart op tijd en kosten. Inefficiënte communicatie kan bij een middelgrote onderneming tot 40% van de productieve tijd opslokken. De inefficientie ontstaat meestal door meerdere factoren, zoals door wachten op informatie, het ontvangen van online communicatie waar jij niets aan hebt (cc-cultuur) en bv. slechte bereikbaarheid waardoor je niet goed kan samenwerken.

Goed omgaan met internet
Je bespaart al als je goed met online communicatie omgaat. Er zijn meerder programma’s waarmee je online kan communiceren, zoals bv Google Talk en Skype, beide gratis. Dit laatste programma is met honderden miljoenen gebruikers wereldwijd het meest gebruikte programma om online te bellen (met/zonder webcambeeld). De Skypesoftware kan worden geïnstalleerd op computersystemen als bv Windows, Mac OS X en Linux, op veel smartphones (iPhone, Android, BlackBerry, Symbian) en ook op de iPad 2 tablet-computer. Bij Skype.com zijn er twee keuzes: een gratis versie voor de pc waar je gratis 1 op 1 kan bellen naar anderen die skype hebben (toont reclame) en een Premiumversie (€ 6,99 ex BTW/maand), deze heeft als extra’s: ondersteuning via live chat, groepsvideobellen, geen reclame, voor een laag bedrag onbeperkt bellen naar een land van keuze. De gratis Skypeversie voldoet  voor de meeste mensen en je bespaart er geld mee. Alleen voor de Apple gebruikers is er AppleFaceTime. Dit programma draait op Apple computers, iPad 2, iPhone 4 en zelfs de nieuwste iPod multimediaspeler. Helaas onbruikbaar voor de Windowgebruikers!

Videoconferencing bespaart je meer dan tijd alleen
Voor zakelijke online videoconferencing kan je echter beter echte videoconference-programma’s gebruiken. De meeste hebben een gratis proeftijd van 30 dagen. Je hebt dan meer mogelijkheden zoals bv het online tonen van powerpoint-presentaties tijdens de vergadering. Je vergadert online face to face van achter je computer met collega’s, opdrachtgevers, zakenpartners, leveranciers etc. Met één druk op de knop maakt je online verbinding en start het gesprek/de vergadering. Hoge resolutie camera’s, goede microfoons, speakers en beeldschermen zorgen ervoor dat je het gevoel hebt bij elkaar in een ruimte te zitten. Je bespaart reistijd en hebt alles bij de hand. Het is vaak moeilijk om alle partijen op hetzelfde moment bij elkaar te krijgen. Dit online-systeem zorgt ervoor dat de geplande vergadertijd gehaald kan worden en dat iedereen evenveel (weinig) tijd kwijt is. Er bestaan diverse online videoconferentiesystemen: variërend van één-op-één gesprekken van achter het bureau tot vergaderingen van meerdere mensen op diverse locaties. Vergelijk de online programma’s met de behoeftes van jouw onderneming en kies de beste. Je bespaart aanzienlijk op tijd, reiskosten, autogebruik en stress (!) en de mogelijkheid van regelmatig contact met alle belanghebbenden levert een hogere productiviteit op.

Hoe slimmer je omgaat met technologie, hoe meer het je oplevert. Niet alleen in besparing van tijd. Doordat je bedrijfsproces efficiënter wordt ben je beter bereikbaar, heb je meer tijd om te werken en je bespaart ook nog eens op stress!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top