Manage dagelijkse stroom nieuwe berichten

Het bijhouden van de stroom nieuwe berichten, sites met nieuws en het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij je concurrenten kost regelmatig te veel tijd. Wat kan je als ondernemer doen om daar niet te lang mee bezig te zijn en toch niets belangrijks te missen?

 

blognieuweberichten

Schakel hulpprogramma’s in voor nieuwe berichten
In plaats van te moeten checken of er nieuwe berichten voor je zijn, kan je hulpprogramma’s       zoals bv RSS Feeds en Google Alerts inschakelen. RSS Feeds zorgt ervoor dat je automatisch op de hoogte blijft van nieuwe berichten op sites en blogs die belangrijk voor je zijn. Of van bekende nieuwssites. In plaats van zelf alles na te zoeken verzamelt een RSS-Reader alles voor je, overzichtelijk op 1 pagina. Deze Reader (bv Google Reader) houdt ook bij welke berichten je wel en niet hebt gelezen, zo kun je direct zien wat de nieuwe berichten zijn. Je moet je wel abonneren op een RSS Feed van je favoriete sites en of blogs om deze in je Reader te krijgen.

Niet alle sites hebben een RSS Feed. Met het programma page2rss.com/  kan je ook sites die geen Feeds leveren laten controleren op nieuwe berichten. Het programma controleert elke webpagina op updates en levert deze bij je Reader af. Het kan het laatste nieuws ook direct op Twitter zetten.
Google Alerts zijn email-updates met de laatste Google-resultaten die op internet verschijnen over door jou ingevoerde onderwerpen. Met Google Alerts blijf je op de hoogte van nieuwe berichten op internet over jouw branche, jouw bedrijf of jouw favoriete sites. Maar je kan ook je favoriete sporters volgen of andere evenementen.

Maak je persoonlijke startpagina
Je kan ook een persoonlijke startpagina maken in iGoogel, met NetVibes (hierop kan je heel simpel RSS Feeds toevoegen, je kan er veel informatie op kwijt) en bv Symbaloo, een Nederlands programma, simpel om te maken en mooi om te zien (je kan er iets minder info op kwijt dan op Netvibes). Als je eenmaal zo’n startpagina gemaakt hebt, scheelt het je zeeën van tijd.

Als je bovenstaande tips volgt, zal je volledig op de hoogte zijn en blijven van nieuwe  berichten uit je branche en van alle andere sites en nieuwsbronnen die belangrijk voor jouw bedrijf zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top