5 Redenen om nu je bedrijf te beginnen

5REDENENWontestartenOp dit moment lijkt het een slechte zet je eigen bedrijf te beginnen. Je loopt al een tijdje met een goed idee rond, maar twijfelt of dit het juiste moment is voor een eigen onderneming. Hieronder volgen 5 beweegredenen die je kunnen doen inzien dat het voor jou juist nú het moment is je bedrijf te beginnen.

1   ZIE KANSEN IN DE CRISIS
Economen zijn overtuigd dat de crisis nog niet voorbij is. Volgens hen liggen er voor ondernemers nog veel uitdagingen in het verschiet. Maar voor ondernemers bieden slechte tijden ook kansen, doordat concurrenten minder geneigd zijn een bedrijf te beginnen of wachten op betere tijden voor ze hun innovatieve product op de markt brengen. Daardoor kan je juist nu als startend bedrijf beter onderhandelen, bv door korting te bedingen bij leveranciers waar je gaat inkopen, of waar je product gemaakt gaat worden etc.

2   EEN KLEIN BEDRIJF WERKT SNELLER
Grote, gevestigde ondernemingen werken meestal veel minder snel dan een kleine onderneming. Hierin liggen kansen voor je. Hoewel een grote onderneming veel concurrentie voor je betekent, kan je als startend bedrijf door het snelle schakelen ook veel directer inspelen op trends en mogelijkheden en zo meer potentiële klanten en opdrachtgevers sneller en beter bereiken. Waardoor je je belangrijkste concurrenten voor blijft.

3  JE EIGEN BEDRIJF GEEFT JE ENERGIE
Het opzetten van en werken in je eigen bedrijf geeft energie. Als zelfstandig ondernemer ervaar je overwerk niet als vervelend of een last. Zorg daarom dat je echt een branche kiest waarin je je thuis voelt en waarin het leuk werken is. Dan verdien je je geld op de meest prettige manier en daar heeft je bedrijf voordeel van.

4  ZORG NU VOOR JE TOEKOMST
Terwijl je doet wat je leuk vindt, is het verstandig om te bedenken of je diensten of producten misschien ook wel zo succesvol kunnen worden dat ze je voornaamste pensioenvoorziening vormen. Het is belangrijk je dit tijdig te realiseren, omdat dat kan zorgen voor de juiste beslissingen waardoor je bedrijf goed groeien kan en zo waardevol mogelijk wordt.

5  IN JE EIGEN BEDRIJF BEPAAL JE ALLES ZELF
Als ondernemer bepaal jij alles binnen je bedrijf. Je moet hiermee kunnen omgaan, er is niemand boven je die je bijstuurt. Jij bent de enige die zich kan focussen op opdrachten of projecten waarvan jij denkt dat die een gat in de markt zijn. Alhoewel intuïtie daarbij een rol speelt, neemt een ondernemer geen impulsieve beslissingen maar maakt bewuste keuzes voor zijn bedrijf.

Toets belangrijke beslissingen die je bedrijf betreffen altijd bij anderen, neem hun kritiek ter harte, pas je ideeën aan en teken pas daarna een belangrijke overeenkomst waar je bedrijf beter van kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top