Start je eigen online bedrijf nu

Ondernemers die hun bedrijf en gezicht op internet laten zien behalen meer omzet dan hun offline collega’s, dat is bewezen. Investeren in internet hoeft niet duur te zijn, zeker als je het vergelijkt met offline een bedrijf beginnen. Geen gepuzzel over een eigen ruimte met de bijbehorende kosten van huur, inrichting, verlichting, verzekeringen etc. Gewoon direct online beginnen! Vanuit je eigen huis, met de focus op dat wat het belangrijkste is: je diensten aan de man brengen met je eigen online bedrijf.

Thuis werken scheelt ook tijd, omdat je niet heen en weer naar je bedrijf hoeft te gaan. Je kan nu vanuit je eigen huis je eigen online bedrijf opstarten. Natuurlijk kan het al een tijdje, maar het echte business doen op internet is nog lang niet ingeburgerd. Ongeveer 75% van de kleine/middelgrote ondernemers in Nederland maakt al in meer of mindere mate gebruik van internet, 45% intensief (online marketing, bv webshop), en de andere 30% gebruikt het af en toe en heeft een website. De rest van de ondernemers (25%) heeft geen website en denkt dat dat geen toegevoegde waarde voor een online bedrijf heeft. Dit is echter niet waar, want deze laatste groep heeft zijn omzet met 0,3% zien krimpen, terwijl de eerste groep (met alleen een website) een groei heeft doorgemaakt tussen 2,1 – 3,1%, al naar gelang de hoeveelheid activiteiten op het internet.

Wat is nu eigenlijk online ondernemen?
Online ondernemen is een breed begrip. Online je eigen bedrijf starten betekent veel tijd op internet doorbrengen. Met hart en ziel met je online bedrijf bezig willen zijn. De kansen zien, de markt willen leren kennen, je openstellen voor het nieuwe. Online ondernemen behelst alles wat je op het internet kan doen om je online bedrijf zichtbaarder en efficiënter te maken. Daarnaast kan je nog veel andere zaken online doen, zoals documenten in ‘the cloud’ bewaren, je profileren in de Social Media en je vindbaarheid via zoekmachines optimaliseren met SEO (Search Engine Optimizasion). Leren hoe je contacten kan leggen die echt nuttig voor jou en je online bedrijf zijn. Goed kijken en onderzoeken hoe anderen het doen/gedaan hebben. En natuurlijk geloven in de dienst(en) en/of producten die je via je online bedrijf aanbiedt, net als wanneer je fysiek een eigen bedrijf zou beginnen. Er helemaal achter staan. Niet uitstellen tot morgen maar direct handelen.

Voordelen en nadelen van ONLINE ondernemen
– Weinig startkosten voor het opzetten van je online bedrijf en veel opportunities
– Verhoging van omzet
– De mogelijkheid om waar/wanneer je maar wil bij je bestanden van je online bedrijf te kunnen komen
– Door juiste profilering in de Social Media gratis een groot netwerk opbouwen
– Door je grote netwerk is je online bedrijf beter vindbaar in de zoekmachines en kom je dichter bij je klant

Wacht niet langer en start je eigen online bedrijf nu! Internet biedt je alle kansen om er een
succes van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top